Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 sierpnia 2018. Imieniny: Cezarego, Marii, Zygfryda
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • ¼ szklanki syropu od brzoskwiń
  • 1 duża brzoskwinia w syropie
  • 1 szklanka ugotowanego mięsa z drobiu (rozdrobnionego)
  • kilka plasterków gotowanej marchewki
  • 1,5 łyżeczki żelatyny
  • 3 łyżki przegotowanej, zimnej wody
Przepis:

Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej przegotowanej wody. Bulion i syrop od brzoskwiń podgrzać i rozpuścić w nim namoczoną żelatynę.
Mięso ułożyć w filiżankach przekładając plasterkami brzoskwini z syropu i gotowanej marchewki.
Zalać bulionem z sokiem i żelatyną.
Zostawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki by galaretki zakrzepły.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl