Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 12 grudnia 2018. Imieniny: Ady, Aleksandra, Dagmary
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 litra wody
  • 8 dag pasteryzowanego przecieru z porzeczek
  • 1 szklanka syropu owocowego (malinowego, wiśniowego, truskawkowego)
  • 1-2 dag żelatyny
  • 3 łyżki wody gorącej
Przepis:

Wodę zagotować, dodać sok owocowy i przecier z porzeczek do smaku i - jeżeli potrzeba - dosłodzić. Rozpuścić żelatynę w wodzie, wymieszać starannie z płynem, wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporządzać na kilka godzin przed podaniem. Podawać z drobnymi, suchymi herbatnikami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl