Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2018. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 kg oczyszczonych flaków (żołądek wieprzowy)
  • ocet
  • 2 1/2 szklanki brunatnego sosu
Przepis:

Flaki wypłukać w kilku wodach, natrzeć octem, starannie, opłukać. Zalać wrzącą wodą, doprowadzić do zagotowania, trzymać na dużym ogniu 3-4 min. Przełożyę do cedzaka, dokładnie wypłukaę pod bieżącą zimną wodą. Pokrajaę na 2-3 kawałki, włożyę do rondla, zalaę sosem, dusię pod przykryciem 2 1/2 godz. Przelaę do cedzaka ustawionego na rondlu lub garnku, osączyę. Kawałki flaków pokrajaę jak makaron. Podawać na gorąco z kilkoma łyżkami sosu lub na zimno bez sosu. Proporcje: dla 2-4 osób z ryżem, warzywami i czystą zupą lub na 6-8 porcji na zimno na przyjęciu, kiedy podajemy inne potrawy
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl