Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 3 żółtka
  • 1 jajko
  • 7 łyżek kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka spirytusu
  • 0,5 litra oleju do smażenia (może być pół na pół ze smalcem)
  • cukier puder do posypania
Przepis:

Zagnieść miękkie, sprężyste, gładkie ciasto. Rozwałkować.
Radełkiem wykrawać długie prostokąty i nacinać je w środku. Przekładać jeden koniec przez dziurkę tak by tworzyła się kokardka.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu partiami na rumiano.
Wyjmować na papierowy ręcznik kuchenny by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl