Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 8 średnich pieczarek
  • 2 korniszony
  • 1 parówka drobiowa (cienka)
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 jajko
  • 4 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • bułka tarta
  • masło do smażenie
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz mielony
  • sos sojowy
Przepis:

Pierś z kurczaka rozciąć na pół wzdłuż. Rozklepać. Posolić, popieprzyć. 3 pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle. Do pieczarek dodać jajko, 2 łyżki usiekanej pietruszki, tyle bułki tartej aby farsz był ścisły. Doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć na pierś. Zwinąć 2 roladki. Związać nicią. Obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano. Włożyć do garnuszka. Dodać pokrojone korniszony, 2 łyżki usiekanej pietruszki, podsmażone pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w plasterki parówkę, ziele angielskie, liść laurowy, musztardę. Zalać 1 szklanką wody. Dusić 30 minut. Doprawić sosem sojowym i śmietaną. Wyjąć roladki z sosu. Delikatnie zdjąć nitki. Podawać z ziemniakami i surówką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Madzia2009-01-17 17:46
przepyszne smakowało wszystkim

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl