Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 10 grudnia 2018. Imieniny: Danieli, Bohdana, Julii
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 4 duże kalarepki
  • 4 łyżki mięsa mielonego
  • 4 łyżki ugotowanego na pół miękko ryżu
  • ½ cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki mąki
  • 4 łyżki usiekanego kopru
  • 1 kostka bulionu cielęcego Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz mielony
  • 4 szklanki wody
Przepis:

Kalarepki obrać i wydrążyć łyżeczką środki. (Wydrążone kawałki użyć do zupy jarzynowej).
Mięso, ryż, podsmażoną na rumiano na 1 łyżce oleju cebulę, 1 łyżkę kopru wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Nadziać kalarepki.
Włożyć do średniej wielkości garnka. Zalać wodą. Dodać kostkę bulionową. Dusić 30 minut od zagotowania.

W małym garnuszku rozgrzać pozostały olej z masłem. Wsypać mąkę. Rozprowadzić śmietanką i wywarem w takiej ilości by sos miał pożądaną gęstość. Wsypać koper. Zagotować. Doprawić sos do smaku.

Podawać kalarepki z ziemniakami puree i sosem koperkowym lub same z sosem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl