Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 10 grudnia 2018. Imieniny: Danieli, Bohdana, Julii
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag dużej białej fasoli jaś,
  • 20 dag ostrej pikantnej kiełbasy,
  • 2 dag słoniny,
  • 15 dag bekonu,
  • 15 dag golonki wieprzowej
  • ewentualnie:
  • kawałki ucha i ryja wieprzowego,
  • szafran,
  • papryka,
  • sól
Przepis:

Kiełbasę, słoninę, bekon i mięso z golonki oraz z ucha krajać na kawałki. Fasolę moczyć przez noc i gotować w tej samej wodzie, dodając stopniowo wszystkie składniki. Nieco wywaru przelać do małego rondelka, utrzeć w nim szafran z papryką, wymieszać i dodać do potrawy. Gdy fasola będzie miękka, posolić.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Divine2009-02-15 23:18
Autor nie napisał co zrobić z ryjem, ja zatem proponuję wetknąć go dekoracyjnie w gotową potrawę. Smacznego :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl