Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 35 dag fasoli Jaś",
  • 15 dag cebuli (szalotka),
  • 35 dag rydzów,
  • 10 dag tłuszczu,
  • pół szklanki przecieru pomidorowego,
  • łyżka mąki,
  • papryka,
  • sól,
  • cukier,
  • majeranek,
  • pieprz
Przepis:

Fasolę ugotować da miękkości (pozostawić część wywaru). Cebule obrać i usmażyć na tłuszczu na wolnym ogniu. Gdy będą miękkie, zmieszać z fasolą. Rydze oczyścić, opłukać, drobno pokrajać i usmażyć na tłuszczu; dodać do fasoli. Przecier pomidorowy chwilę poddusić i zmieszać z całością. Potrawę podprawić mąką, przyprawić do smaku i chwilę poddusić pad przykryciem. Podawać z ziemniakami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl