Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Składniki ciasta:
  • 1 1/2 szklanki mąki,
  • pół szklanki topionego masła,
  • 4-6 jaj,
  • 1 szklanka mleka.
  • Składniki kremu:
  • 1/2 I śmietanki,
  • 15 dag cukru pudru,
  • 1 paczka cukru waniliowego.
  • Składniki pomady:
  • 10 dag czekolady,
  • pół szklanki mleka,
  • 5 dag ceresu.
  • Zagotować mleko z masłem, na wrzątek wsypać mąkę i mieszać, aż zrobi się jednolita masa. Zdjąć rondel z ognia i masę przestudzić, następnie wbijać po jednym jaju, wyrabiając ciasto, aż będzie się trzymać łyżki. Gotową masę wyciskać w postaci pasków o wymiarach 4 X 9 cm za pomocą tutki na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec do 30 minut. Po ostudzeniu zrobić otwór z jednej strony każdego ciastka i wcisnąć za pomocą papierowej tutki krem śmietankowy. Po wierzchu polać pomadą czekoladową.
Przepis:

Przyrządzanie pomady. Czekoladę gotować z mlekiem na masę o konsystencji śmietany. Po przestudzeniu włożyć ceres; w chłodnym miejscu wyrobić pomadę łopatką na gładko.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Justyś2007-07-09 08:08
troche skomplikowane.....ale brzmi smacznie:)))

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl