Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 szklanka marchewki pokrojonej w cienkie słupki
  • ½ utartej na tarce jarzynowej białej rzodkwi
  • 1 szklanka pokrojonego w paseczki konserwowego bambusa
  • 3 plastry ananasa z puszki (z syropu)
  • ½ szklanki kiełków sojowych
  • ½ szklanki ogórka pokrojonego w cienkie paseczki
  • ¼ szklanki pokrojonego w pół plasterki pora
  • 1 pierś z kurczaka (duża połówka)
  • 4 łyżki oleju ryżowego
  • 1 łyżeczka curry
  • ½ szklanki mleka kokosowego
  • 1/2 Bulionetki drobiowej Knorra
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka konfitury pomarańczowej z gorzkich pomarańczy
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 szklanka wody
  • ½ szklanki syropu z ananasa
Przepis:

Pokroić mięso z kurczaka w kostkę (tak wielkości ½ pudełka zapałek).
Posypać curry, pieprzem cytrynowym, solą.
Dodać konfiturę z pomarańczy, wlać sos sojowy i wetrzeć pastę w mięso. Zostawić na 20 minut.

W woku rozgrzać 2 łyżki oleju.
Wrzucić mięso z kurczaka i smażyć na rumiano mieszając.
Dołożyć marchew, ogórek, rzodkiew, bambus, kiełki sojowe, pokrojony ananas, por.
Zalać 1 szklanką wody i ½ szklanki syropu z ananasa.
Doprawić curry, pieprzem, sosem sojowym.
Dusić aż ilość płynu zredukuje się o połowę a warzywa i kurczak zmiękną.
Wlać mleko kokosowe i dusić jeszcze 5 minut (jeśli trzeba to zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl