Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: przetwory
średnia ocena: 3.00
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • 1 kg śliwek
  • 350g cukru
  • żelfix lub dżemix
Przepis:

Śliwki umyć dokładnie, następnie usunąć pestki i pokroić na drobne kawałeczki. Przygotowane owoce wrzucić do dużego rondla/garnka, do którego dodać jedno opakowanie żelfixu (dżemixu). Całość mieszać od czasu do czasu i zagotować. Wciąż mieszając, gotować owoce jeszcze przez 3 minuty, po czym dodać cukier i całość również dokładnie wymieszać i pogotować około 3 minut. Następnie wlewać dżem do przygotowanych słoiczków i po dokładnym zakręceniu, odwrócić je do góry dnem, na ręczniku.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~mario2011-08-05 13:32
ekstra przepis dzienki za info

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl