Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 25 dag kartofli
  • 6 dag masła
  • 2 jaja
  • 2 szklanki mleka
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Oczyścić dynię i kartofle, wkroić do szybkowaru, zalać mlekiem, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10-12 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, zawartość jego ugnieść tłuczkiem do kartofli lub zmiksować, wbić jaja i dodać masło, po czym na ogniu dobrze ubić trzepaczką.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ANNA2012-10-25 22:12
Do czego podajesz taką potrawkę? Bardzo lubię dynię i ciekawa jestem jak to smakuje. Pozdrawiam - Anna

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl