![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lutego 2019. Imieniny: Małgorzaty, Marty, Nikifora
|
Szukaj:
|
kategoria: desery średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dynia po hindusku![]()
Przepis: 1. Z dyni usunąć ziarna, białe włókna, obrać, pokrajać w kostkę. 2. Włożyć dynię do garnka, wsypać cukier, wlać mleko, dodać masło, dusić na małym ogniu, często mieszając, aż powstanie gęsta masa - zdjąć z ognia. 3. Posypać orzechami, kardamonem lub imbirem, skórką i gałką. Wymieszać. 4. Przełożyć masę do wysmarowanego żaroodpornego naczynia, zapiekać w nagrzanym piekarniku (190 C) około 15 min. 5. Podawać na gorąco lub na zimno z bitą śmietaną lub śmietanką. Proporcje dla 4 osób ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |