Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: cezary4
    Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • natka z pietruszki (według uznania ok. 2 łyżki)
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
Przepis:

Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, gdy się już zarumieni dodajemy czosnek i pierś pokrojoną w paseczki.
Marchew, seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusimy ok. 20min.
W razie potrzeby podlać wodą lub wywarem z kostki bulionowej.
Pod koniec duszenia dodajemy natkę.
SMACZNEGO!!!
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ryba2010-01-24 18:50
zdjęcie zapewne nieadekwatne, tak nie wyglądają starte warzywa...

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl