Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 8 świeżych śledzi
  • 50 dag jabłek
  • 2 duże cebule
  • czubata łyżka margaryny
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
Przepis:

Śledzie oczyścić z ości, pokrajać na dzwonka o długości kilku cm, lekko posolić. Jabłka i cebule obrać i pokrajać w cienkie plasterki. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu ogniotrwałym układać warstwami: śledzie, cebulę i jabłka, przesypując tymiankiem. Na wierzchu położyć kawałki margaryny. Wlaę 1/2 szklanki wody, przykryę postawię na bardzo małym ogniu lub płytce azbestowej i dusię ok. 30 min. Podawaę w tym samym naczyniu; jeśę z pieczywem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl