Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 maja 2018. Imieniny: Eweliny, Jana, Pawła
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 szklanki oleju jadalnego
  • 2-3 posiekane cebule
  • 2 pomidory sparzone, obrane i posiekane
  • 2 świeże papryki - usunąć nasiona i zgrubienia, pokrajać w paski
  • 1/4 kg zielonej fasolki - usunąć ogonki i włókna, przepołowię
  • 2 duże ziemniaki obrane
  • pokrajane w dużą kostkę
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Cebulę smażyć w rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać jarzyny, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 min. Nie odkrywać, pod koniec zamieszać. Podawać na gorąco lub na zimno polane jogurtem z zieloną sałatą w sosie winegret.
Proporcje dla 2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl