Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lipca 2018. Imieniny: Sławy, Sławosza, Żelisławy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag dorsza lub morszczuka
  • 1 łyżka zmiażdżonych ziaren kminku
  • 15 dag cebuli
  • 10 dag marchwi
  • 10 dag pietruszki
  • 20 dag buraków
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • czosnek
  • pieprz
  • 4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki,
  • sok cytrynowy lub ocet owocowy
  • sól
  • 1 łyżka oleju
Przepis:

Rybę umyć, oczyścić, odkrajać głowę i płetwy, umyć. Z przygotowanej ryby zdjąć skórę, ściągając ją od głowy w kierunku ogona. Skrajać filety, natrzeć je zmiażdżonym kminkiem, pokrajać w poprzek na porcje, ułożyć w misce, przykryć i pozostawić w lodówce na ok. 30 min. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać. Cebulę, marchew i pietruszkę pokrajać, włożyć do wrzącej, osolonej wody. Gotować pod przykryciem przez ok. 15 min. Buraki poszatkować i razem z obranym czosnkiem, listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem dodać do gotującego się wywaru. Równocześnie włożyć porcje ryby. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 min. Ugotowane porcje ryby wyjąć perforowaną łopatką i ułożyć na ustawionym na parze półmisku, przykryć. Warzywa przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z posiekaną pietruszką i olejem, przyprawić do smaku sokiem cytrynowym lub octem owocowym i solą. Zagrzać. Gorącym przecierem obłożyć rybę. Podawać z dodatkiem ziemniaków z wody i surówek.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl