Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
kategoria: makarony
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 20 dag mąki pszennej tortowej
  • 2 żółtka jaj
  • 1 jajko
Przepis:

Do miseczki przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka i całe jajko.
Zarabiamy ciasto o dość zwartej konsystencji (musi być dużo twardsze niż na makaron).
Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy z nich 0,5 cm wałeczki.
Do lewej ręki bierzemy wałeczek ciasta i kręcąc kciukiem formujemy wydłużony niby koralik (tak jak robiliśmy koraliki z ciasta - masy solnej) a prawą ręką opuszkami kciuka i palca wskazującego ostatecznie formujemy i odrywamy od wałeczka zacierkę.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl