Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 0,5 kg filetów z soli
  • biała część pora
  • masło
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • jajko
  • bułka tarta do panierki
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryb Kamis
  • olej
Przepis:

Rybę oczyścić, rozdrobnić blenderem albo drobno pokroić. Pora pokroić w paski i udusić na maśle. W misce wymieszać rybę, pora, posiekaną pietruszkę, śmietanę i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę i wstawić do lodówki, aby trochę stężało. Następnie formować z masy paluszki i obtaczać najpierw w bułce tartej, potem w roztrzepanym jajku i znowu w bułce. Smażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron. Podawać według uznania. Smacznego!
źródło przepisu: Agnieszka Kręglicka (WO)
przepis dodany przez: monika.p

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl