Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 września 2018. Imieniny: Maury, Milany, Tomasza
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 średni banan lub 1 słodkie jabłuszko - starte
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 30 ml preparatu bezglutenowego Nestle Sinlac
Przepis:

Owoc myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na kawałeczki. Gotujemy na małym ogniu by zrobił się miękki i rozgniatamy go (można również surowy owoc zetrzeć na tarce i dopiero gotować).
Odczekujemy, aż owoc lekko przestygnie i dodajemy do niego sok z cytryny. Następnie dodajemy preparat bezglutenowy Nestle Sinlac i cały deserek mieszamy.

Jest to deser dla bobasa powyżej 10 miesiąca życia. Podawać go możemy i na zimno i na gorąco.

Przepis ten pochodzi z czasopisma "Mam dziecko" a deserek przyrządzam na zmianę z innymi swoim wnukom już od 1.5 roku.
źródło przepisu: "Mam dziecko"
przepis dodany przez: Termar

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl