Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 3 szklanki mleka
  • 3 czubate łyżki płatków owsianych
  • 1 szklanka owoców świeżych lub z kompotu (najlepiej truskawek, czarnych porzeczek, wiśni, malin)
  • 2 łyżki cukru
  • starta skórka z cytryny
Przepis:

Płatki zalać na godzinę mlekiem, po czym gotować na małym ogniu, aż się rozkleją. Następnie przetrzeć przez sito i osłodzić. W salaterce, lub ozdobnym kuflu układać warstwami mus z płatków i owoce. Z wierzchu można posypać pokrojonymi bakaliami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl