Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/3 opakowania kremu Tiramisu (proszek)
  • 2 łyżeczki ajerkoniaku
  • 2 plastry babki
  • 2 łyżeczki czekolady w proszku
  • 2 krakersy
  • wiórki czekoladowe
  • 1 figa
Przepis:

Figę namoczyć w ciepłej wodzie, a następnie pokroić w plasterki. Krem Tiramisu wsypać do mleka i miksować przez 3 minuty aż stanie się gęsty. Babkę pokruszyć i wsypać na dno 2 kieliszków do wina. W każdy kieliszek wlać na babkę po 1 łyżeczce ajerkoniaku. Na wierzch nałożyć krem. Posypać każdą porcję 1 łyżeczką czekolady w proszku. Dekorować krakersem, wiórkami czekolady i plasterkami figi.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
czekoladka1452008-10-30 13:56
jestem pełna podziwu.
ania20082008-10-30 13:38
na wygląd piękne, musze wypróbować.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl