Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 sierpnia 2018. Imieniny: Cezarego, Marii, Zygfryda
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Czas przyrządzania i gotowania -1 godzina.
  • 4 duże cukinie (lub 8 małych)
  • 40 g masła
  • 40 g tartego parmezanu
  • 40 g tartej bułki
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 cebuli
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Umyte i odsączone cukinie poprzecinać wzdłuż na połowę. Łyżką wydrążyć rowki. Drobno pokrojoną cebulę dusić z 6 łyżkami wody, zdjąć z ognia i dodać do niej pozostałe składniki: ocet, masło i roztrzepane jajka. Wydrążony z cukini miąższ gotować kilka minut a następnie posiekać i wymieszać z jajkami i cebulą. Cukinie gotować krótko na parze lub w bardzo małej ilości posolonej wody, tak żeby były prawie surowe. Następnie napełnić je przygotowanym wcześniej nadzieniem, ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, na każdą cukinię położyć wiórki masła i zapiekać przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180o"C.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl