Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 lutego 2018. Imieniny: Bogumiła, Eweliny, Mirosława
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 kg młodej cukini
  • 2 łyżki oleju 2
  • 1 łyżka bardzo drobno posiekanego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka roztartego czosnku
  • 2 łyżki posiekanej cebuli dymki
  • 1 łyżeczka przyprawy "Curry" (Winiary)
  • 1/2 szklanki wywaru l lub rosołu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozprowadzonej łyżką wody
Przepis:

Nie obraną cukinię pokrajać w centymetrowe kawałki. Olej wlać na gorącą patelnię, rozgrzać na średnim płomieniu, dodać imbir świeży lub w proszku, czosnek cebulę dymkę i przyprawę "Curry", mieszając smażyć 10 sek. Włożyć cukinię, wlać wywar, dodać sól, cukier, sos sojowy, wymieszać, przykryć, dusić tylko 2 min. Odkryć, wlać rozprowadzoną mąkę, mieszając zagotować. Podawać natychmiast.
Proporcje: dla 3 osób - jako danie główne, z ryżem lub dla 4 - 6 osób na przystawkę
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl