Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 9 grudnia 2018. Imieniny: Anety, Leokadii, Wiesława
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg mięsa z jagnięcia,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 2 średnie cebule,
  • 1/2 łyżeczki czosnku,
  • 1 łyżka papryki,
  • 2 łyżki posiekanej
  • nać pietruszki,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 1 cytryna,
  • sól,
  • pieprz
Przepis:

Mięso lekko posypać solą i pieprzem. W garnku zagrzać oliwę, a gdy zacznie "dymić", dołożyć mięso krajane na drobne kawałki i obsmażyć tak, by zrumieniło. Wyjąć mięso, osączyć i położyć na talerzu. Na pozostały tłuszcz wrzucić drobno posiekaną cebulę oraz czosnek i smażyć ok. 5 min, aż warzywa będą miękkie i przezroczyste, lecz nie zrumienione. Dodać paprykę i ułożyć kawałki mięsa. Polać sokiem z cytryny, dodać nać pietruszki. Przykryć szczelnie i dusić na wolnym ogniu przez 1 godz., dopóki mięso nie stanie się miękkie. Przyprawić, przybrać cząstkami cytryny i podawać zaraz po przygotowaniu.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl