Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2018. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: justysia
    Składniki:

  • 40-50 dag mąki
  • 3 jajka
  • 1 kostka margaryny
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
Przepis:

Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem. Dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Zagnieść, oddzielić 1/3 ciasta i schować do lodówki. Ubić białka na sztywno. Pozostałą część ciasta wyłożyć na blachę, układać przekrojone na pół i pozbawione pestek śliwki, następnie przykryć białkami. Wyjąć 1/3 ciasta z lodówki i ścierając na tarce pokryć pianę z białek. Piec w temperaturze 210 st. przez 50 minut.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl