![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2019. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
|
Szukaj:
|
kategoria: ciasta średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciasteczka korzenne![]()
Przepis: Margarynę ukręcić na puszystą masę, dodać rozpuszczoną w lekko podgrzanej wodzie sodę lub amoniak, wszystkie przyprawy i cukier. Dodawać stopniowo mąkę, zagnieść ciasto i rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Wyciąć foremkami rozmaite figurki i ułożyć na natłuszczonej i posypanej mąką blasze. Piec w temperaturze 220 oC, aż ładnie się zarumienią. Po ochłodzeniu przybrać lukrem ukręconym z białka i cukru pudru, wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika, aby lukier zasechł. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |