Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: cezary4
    Składniki:

  • 25 dag mąki,
  • 10 dag cukru,
  • 3 żółtka,
  • 1/2 szklanki wina białego półsłodkiego,
  • 1 paczka cukru waniliowego,
  • olej do smażenia,
  • cukier puder do posypywania.
Przepis:

Utrzeć żółtka z cukrem, dodać wino i wymieszać na jednolitą masę. Dosypując mąkę zrobić gęste ciasto (jak na makaron) cienko je rozwałkować. Następnie kroić na paski 3 x 10 cm i formować chrust. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Gorący chrust osuszyć na bibule i posypać cukrem pudrem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl