Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • skrzydełka z kurczaka
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • po ½ łyżeczki majonezu na każde skrzydełko
  • po ½ łyżeczki pikantnego ketchupu na każde skrzydełko
  • olej do głębokiego smażenia
Przepis:

Ze skrzydełek odciąć krótkie części (końcówki). Obgotować na pół miękko (ok. 20 minut).
Wyjąć z wywaru. Ostudzić. Delikatnie wyluzować kości i chrząstki (nie szkodzi, że będą lekko przecięte byle nie rozpadały się na małe kawałki).
Zrobić pastę do nacierania z majonezu, ketchupu i przypraw. Natrzeć skrzydełka.

Na patelni rozgrzać olej. Smażyć skrzydełka na dużym gazie na rumiano, często je przewracając.
Mają być rumiane i chrupiące.

Ja robię je z zapasów – tzn jak gotuję zupę to skrzydełka wyjmuję po 20 minutach, luzuję kości, studzę i zamrażam.
Jak już mam odpowiednią ilość skrzydełek – wyciągam je, szykuję pastę i smażę.
W ten sposób nam obiad (prawie za darmo) i nie zmuszam nikogo do zjadania gotowanych skrzydełek (mnie nie odpowiada ta gotowana skóra).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl