Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 listopada 2014. Imieniny: Janusza, Marii, Reginy
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 burak,
  • 3 średnie pomidory,
  • duża cebula,
  • zielona papryka,
  • 2 łyżeczki posiekanego czosnku,
  • 1/2 szklanki pokruszonego miźkiszu białego chleba,
  • 1 l zimnej wody,
  • 4 łyżki octu winnego,
  • 4 łyżeczki soli,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • garnitur:
  • 1 szklanka malutkich grzanek z pszennego chleba,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 mały ogórek,
  • 2 zielone papryki,
  • 2 duże pomidory
Przepis:

Starannie umyte warzywa obrać ze skóry, odrzucić pestki, drobno pokroić (buraki zetrzeć na tarce) i utrzeć w głębokiej misce z czosnkiem i chlebem. Dodać wodę, ocet i sól, wymieszać. Rozbić w mikserze, tak by utworzył się gęsty jednolity płyn. Przelać do miski, dodać oliwę i koncentrat pomidorowy, starannie zmieszać lub jeszcze raz miksować. Miskę przykryć folią aluminiową i na 2 godz. wstawić do lodówki. Zupę podaje się je bardzo zimną, a tuż przed wniesieniem na stół ubija trzepaczką. Podawać z garniturem: grzanki, drobno posiekany ogórek, pomidor, cebula i papryka (każde warzywo osobno w małej miseczce, by można sobie wybrać to, na co ma się ochotę).
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2013 © Cooking.pl