Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
kategoria: makarony
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika.p
    Składniki:

  • 1 czerstwa bułka
  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 20 rurek cannelloni
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 2 łyżeczki bulionu
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka bulionu mięsno-warzywnego
  • 10 dag sera gouda
  • zioła włoskie
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Suchą bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Gdy zmięknie, odcisnąć i wymieszać z 1 drobno posiekaną cebulą, mięsem, jajkiem i słodką papryką (tak jak przygotowujemy mięso mielone). Dodatkowo doprawić jeszcze solą i pieprzem.

Pokrojoną w kostkę marchewkę wrzucić do osolonej wody i gotować tak przez około 5 minut. Następnie odcedzić marchewkę i dodać do wcześniej przygotowanego mięsa mielonego.

Drugą cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Następnie dodać rozdrobnione pomidory z puszki, razem z zalewą. Całość doprawić ziołami włoskimi, solą i pieprzem i gotować przez 5 min.

Do przygotowanego naczynia żaroodpornego wlać przygotowany sos.
Następnie każdą rurkę cannelloni nadziać przygotowanym farszem i ułożyć w naczyniu wylanym sosem.

Na samym końcu w rondelku stopić łyżkę masła z mąką. Mieszając, podlać bulionem oraz mlekiem. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Doprowadzić do zagotowania i zalać wyłożone w naczyniu cannelloni.

Całą potrawę posypać startym serem gouda i wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika.

Zapiekać ok. 45 minut w temp. 200 st.
Smacznego!
źródło przepisu: Aleex
przepis dodany przez: monika.p

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl