Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 maja 2018. Imieniny: Jana, Moniki, Wiktora
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 serki Camembert (ja wzięłam z pieprzem)
  • 1 duża gruszka
  • 4 łyżeczki konfitury z żurawiny
  • 20 owoców winogron (drobnych)
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • bułka tarta
Przepis:

Gruszkę obrać, przekroić na pól wzdłuż, usunąć delikatnie gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Ser panierować w jajku i bułce tartej (tak by boki też były pokryte panierką). Rozgrzać tłuszcze. Na patelnie kłaść plasterki gruszki i obsmażać po 2 minuty z każdej strony. Odłożyć na bok (przykryć by nie wystygły za mocno). Na patelnię (na ten sam tłuszcz na którym smażyła się gruszka) kłaść serki i obsmażać po 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli trzeba to zmniejszyć gaz na minimalny. Podawać ser obłożony podsmażonymi plasterkami gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek konfitury z żurawiny na porcje i winogronami. Można dodatkowo posypać gruszkę świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl