![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2019. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
|
Szukaj:
|
kategoria: przetwory średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buraczki z papryką![]() ![]()
Przepis: Buraczki umyć i ugotować (około 1h). Najlepiej żeby były podobnej wielkości, wtedy gotują się równomiernie. Następnie odstawić je do ostygnięcia. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Buraczki obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Przygotować zalewę: Do garnka wlać wodę, ocet, cukier i sól. Całość zagotować. Następnie dodać pokrojona cebule i paprykę. Gotować jeszcze na małym ogniu około 7-10 min. Na koniec dodać buraczki i gotować jeszcze przez 5min, co jakiś czas mieszając. Przygotowana salatkę z buraczków nakładać do słoików. Gotowe słoiki pasteryzować jeszcze przez 15-20 minut. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |