Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 maja 2018. Imieniny: Eweliny, Jana, Pawła
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag bulw
  • 6 dag masła
  • 1 łyżka tartej bułki
  • sól do smaku
Przepis:

Oczyszczone bulwy zalać w szybkowarze wrzącą wodą, po czym szybkowar zamknąć. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu wyjąć z wody, polać zrumienioną bułką z masłem. Podawać do mięs zamiast kartofli.
Uwaga. Podana z ostrym sosem potrawa ta może stanowić oddzielne danie, np. kolacyjne.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl