Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • ok. 20 patyczków do szaszłyków
  • 20 pomidorków Cherry
  • kilka łyżeczek białego sera kremowego – lekko osolonego
  • kilka łyżeczek sera pleśniowego typu Roquefort (Lazur, Gorgonzola)
  • kilka łyżeczek ostrego żółtego sera – utartego (ja tym razem użyłam kostek marynowanego w oleju domowego sera żółtego)
  • gałązki zielonej pietruszki
  • mały wazonik
  • nieduży korniszon
Przepis:

Patyczki do szaszłyków skrócić do wysokości odpowiedniej do wysokości wazonika.
Z pomidorków ściąć górny plasterek i ostrożnie wydrążyć miąższ ze środka (można go użyć potem np. do jajecznicy).
Pomidorki nadziać trzema rodzajami serów. W każdy pomidorek wbić delikatnie od spodu patyczek do szaszłyków.
Patyczki z nabitymi pomidorkami wstawiać do wazonika i wbijać w położony na dnie korniszon. Pomiędzy patyczki włożyć gałązki zielonej pietruszki.
Stawiać pomiędzy innymi przekąskami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl