Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 lutego 2018. Imieniny: Bogumiła, Eweliny, Mirosława
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag szpinaku
  • 8 dag bułki pszennej
  • mleko do namoczenia
  • 4 dag witaminizowanej margaryny
  • sól
  • czosnek
  • 6 białek
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
Przepis:

Wszystkie prace przygotowawcze wykonać wg opisu podanego w przepisie na budyń ze szpinaku. Margarynę rozetrzeć, do tłuszczu dodać zmieloną, namoczoną bułkę z ugotowanym, zmielonym szpinakiem. Ucierając masę dodać 1 surowe białko, soli i czosnku do smaku, rozetrzeć starannie, aby białko równomiernie rozmieścić w masie budyniowej. Resztę białka ubić na pianę, wymieszać lekko z masą budyniową. Budyń ugotować i wydać. Budyniu nie polewać masłem, lecz podać z sosem śmietanowym, pomidorowym, koperkowym lub z gorącym przecierem pomidorowym.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl