Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 20 dag kapusty włoskiej,
  • 15 dag ziemniaków,
  • 10 dag marchwi,
  • seler,
  • por,
  • 10 dag groszku zielonego,
  • 2 bułki czerstwe,
  • 3 łyżki bułki tartej,
  • 3 łyżki tłuszczu,
  • sól,
  • imbir,
  • pieprz,
  • 4 jaja,
  • przyprawa do zup
Przepis:

Warzywa oczyścić, rozdrobnić i ugotować (ziemniaki ugotować osobno). Ostudzane - odcisnąć i zemleć w maszynce. Dodać uprzednio namoczone i odciśnięte bułki oraz żółtka i tłuszcz, dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku. Ubić pianę z białek, ostrożnie wymieszać z masą, wsypać tartą bułkę. Masę włożyć do filiżanek i gotować na parze pad przykryciem. Podawać z ostrymi sosami, np. korniszonowym.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl