Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 9 grudnia 2018. Imieniny: Anety, Leokadii, Wiesława
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 40 dag białego dobrego sera
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 3 jaja,
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 6 dag masła
  • zapach pomarańczowy lub rumowy
  • bułka tarta do formy
Przepis:

Ser przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito. Wysmarować masłem formę budyniową, wysypać ją tartą bułką. Pozostałe masło utrzeć z cukrem i żółtkiem, wymieszać z serem i kaszą manną (suchą). Dodać zapach i sztywno ubitą z białek pianę, wymieszać dokładnie i ostrożnie. Wyłożyć masę do przygotowanej formy, szczelnie przykryć, wstawić do szybkowaru, do którego wlać 1-2 szklanki wody. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać na gorąco.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~xyz2008-11-13 12:31
jest git

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl