Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 12 grudnia 2018. Imieniny: Ady, Aleksandra, Dagmary
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 10 dkg ziemniaków ugotowanych
  • 12 dkg cukru
  • 10 dkg skórki pomarańczowej
  • 1/4 laski wanilii
  • skórka cytrynowa
  • 5 białek (piana)
  • 35 dkg odciśniętego niekwaśnego sera
  • 1 dkg cukru z wanilią do posypania
  • 4 dkg masła
  • 4 żółtka
Przepis:

Ser niekwaśny, pełny zemleć. Skórkę pomarańczową pokrajać w drobną kosteczkę. Utrzeć żółtka z cukrem, rozetrzeć z serem i przetartymi ziemniakami na pulchną masę, wymieszać ze skórką cytrynową, pomarańczową i sproszkowaną wanilią. Ubić pianę, wymieszać lekko z masą serową, wyłożyć do przygotowanej formy, zamknąć, włożyć do wrzącej wody i gotować na średnio nagrzanej płycie przez 45 minut. Formę wyjąć, sprawdzić czy ciasto ugotowane, okroić od ścian naczynia, wyłożyć na okrągły półmisek, pokroić na porcje i zaraz podawać. Budyń z sera może być wydany na gorąco lub po ostygnięciu. Podawać posypany cukrem z wanilią lub z sosem waniliowym.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl