Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 3 łyżki margaryny,
  • 2/3 szklanki śmietany,
  • 30 dag mąki,
  • 3 dag migdałów,
  • 1,5 łyżki cukru,
  • nać pietruszki,
  • sól do smaku,
  • 2 łyżki tartej bułki,
  • 4 jaja
Przepis:

Zagotować wadę z dodatkiem margaryny i śmietany. Wsypywać do wrzątku mąkę, stale mieszając, aby utworzyła się ciasto jak na ptysie. Gdy przestygnie - wbijać po jednym jaju, dodać uprzednio sparzane i poszatkowane migdały oraz pozostałe składniki. Masę włożyć do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych tartą bułką filiżanek. Wstawić je do naczynia z wadą. Przykryć papierem pergaminowym i gotować na parze pod przykryciem. Podawać z sosem koperkowym lub śmietanowym.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl