Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 lutego 2018. Imieniny: Bogumiła, Eweliny, Mirosława
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg brukselki,
  • 2,5 szklanki sosu beszamelowego,
  • łyżka masła,
  • cukier,
  • tarta bułka,
  • sól,
  • koper,
  • ser żółty
Przepis:

Oczyszczoną i opłukaną brukselkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Odcedzić, zmieszać z częścią sosu beszamelawego, wyłożyć na brytfannę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką. Pokryć resztą sosu skropić masłem, posypać utartym serem i zapiec w piekarniku. Można również zapiec brukselkę w naczyniach porcjowych. Podawać z ziemniakami purée,
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl