Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 grudnia 2017. Imieniny: Bogusława, Gracjana, Laury
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 3/4 szklanki śmietany 30%
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 80g masła
  • 1 mleczna czekolada
Przepis:

Kremówkę podgrzewać w garnuszku, z dodatkiem masła, aż się rozpuści. W misce wymieszać wiórki z cukrem pudrem, a następnie dodać podgrzaną śmietanę i całość dokładnie wymieszać. Następnie formować batoniki z masy, w kształcie owalnym lub okrągłym. Każdy batonik wykładać na papierze do pieczenia, a następnie włożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Czekoladę rozpuścić na miseczce, nad parującą wodą innego naczynia (miseczka nie może dotykać wody). Każdy z przygotowanych wcześniej batoników maczać w rozpuszczonej czekoladzie i układać na talerzu. Przygotowane Bounty, wstawić na kilka godzin do lodówki, aby stwardniało.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~iza2013-07-13 15:52
Super przepis i tani. Dzięki za inne przepisy:-)
Bozenka162010-01-18 15:49
Super przepis smakują jak te ze sklepu tylko cena jest inna
~zakochany2008-11-30 19:02
Właśnie jem bounty zrobione własnoręcznie przez moja Dziewczynę według tego przepisu. Muszę powiedzieć, że jakoś dziwnie ono na mnie działa. Czuje, że mam ochotę zjeść nie tylko to bounty ale także i moją Dziewczynę. Polecam zakochanym :)))
czekoladka1452008-11-05 12:43
Rewelacyjne- bardzo dziękuję za przepis.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl