Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 maja 2018. Imieniny: Borysa, Magdy, Marii-Magdaleny
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag botwiny
  • 3 dag masła
  • 1 łyżka mąki
  • 0,5 szklanki śmietany
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól, cukier i kwasek cytrynowy do smaku
Przepis:

Oczyszczoną botwinę beż korzonków drobno pokroić, włożyć do szybkowaru, zalać niewielką ilością wrzącej wody (około 0,5 szklanki). Dodać masło, posolić i pocukrzyć, doprawić kwaskiem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 5 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Zaraz po otwarciu szybkowaru podprawić mąką, a po chwili wymieszać ze śmietaną. Przed podaniem posypać zieleniną. Podawać do mięsa.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl