Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 czerwca 2018. Imieniny: Łucji, Witolda, Wilhelma
średnia ocena: 1.00

    Składniki:

  • 1 kg grzybów świeżych (borowików lub innych, jakimi dysponujemy)
  • 1 jajko
  • 2 cebule (średniej wielkości)
  • 2 czerstwe bułki (pszenne)
  • 3/4 szklanki mleka (słodkiego)
  • olej
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Grzyby osączyć, zemleć.

Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na oleju.
Do grzybów dodać jajko, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę. Jeśli masa będzie za rzadka, dosypać tartej bułki. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podawać z frytkami, ziemniakami oraz świeżo przygotowaną surówką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl