Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 listopada 2018. Imieniny: Grzegorza, Salomei, Walerii
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag liści boćwiny (po oczyszczeniu z ogonków liściowych)
  • 1/4 szklanki mleka
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 pęczek naci pietruszki
Przepis:

Boćwinę i pietruszkę umyć i osączyć. Przebrać liście boćwiny, odcinając ogonki liściowe, które odłożyć do przygotowania innej potrawy. Liście włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować w odkrytym rondlu z dodatkiem naci pietruszki. Po 2-3 min odcedzić, lekko przestudzić i drobno posiekać lub zmiksować z dodatkiem mleka. Włożyć do rondla, zagotować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco do potraw z jajek, drobiu i ryb.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl