Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag królika (comber)
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki szałwii z estragonem bazylią, majerankiem, tymiankiem i hyzopem
  • 30 dag pomidorów świeżych lub mrożonych
  • 4 łyżki umytych, drobno posiekanych listków pietruszki, rzeżuchy, estragonu, lubczyka i bazylii
  • 1/2 łyżki oliwy lub oleju
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Comber umyć, osuszyć, oddzielić od kości. Oczyszczone mięso pokrajać w plasterki, zbić tłuczkiem, formując owalne bitki. Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę i natrzeć nim starannie bitki, a następnie natrzeć rozkruszonymi suszonymi ziołami. Postawić w lodówce na ok. 30 min. Patelnię powleczoną powłoką typu teflon posmarować oliwą lub olejem, rozgrzać, ułożyć na niej bitki, lekko podrumienić, osolić, przełożyć do rondla, skropić wodą. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Umyć pomidory. Mrożone od razu obrać ze skórki, świeże przed obieraniem sparzyć. Pomidory posiekać, dodać do mięknącego mięsa razem ze świeżymi ziołami przyprawowymi. Dusić, aż pomidory dobrze się rozgotują i nieco odparują. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek. Podawać z ziemniakami purée (1-11/2 łyżki na porcjź) i surówką z kapusty, sałaty lub cykorii.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl