![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2019. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
|
Szukaj:
|
kategoria: wołowina średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bitki wołowe duszone z pieczarkami![]()
Przepis: Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem, opiec na grillu lub na patelni do smażenia bez tłuszczu, lekko rumieniąc. Posolić, oprószyć pieprzem, przełożyć do rondla, skropić wrzącą wodą, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do duszącego się mięsa, wkładając jednocześnie drobno posiekany czosnek. Pieczarki umyć, oczyścić, pokrajać, od razu wsypać do wrzącej wody. Gdy się zagotują, odcedzić i razem z oliwą dodać do miękkiego mięsa. Posolić i dusić jeszcze kilka minut. Gotową potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać pietruszką. Podawać z ziemniakami pieczonymi (1-2 szt. na porcję) i z surówką z zielonej sałaty lub cykorii. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~jola2010-02-08 20:47 dosyc dobre i dietetyczne |
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |