Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 września 2018. Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa, pieczeń)
  • 20 dag pieczarek
  • 15 dag cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju lub oliwy
  • 2 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem, opiec na grillu lub na patelni do smażenia bez tłuszczu, lekko rumieniąc.
Posolić, oprószyć pieprzem, przełożyć do rondla, skropić wrzącą wodą, dusić pod przykryciem na małym ogniu.

Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do duszącego się mięsa, wkładając jednocześnie drobno posiekany czosnek.
Pieczarki umyć, oczyścić, pokrajać, od razu wsypać do wrzącej wody.
Gdy się zagotują, odcedzić i razem z oliwą dodać do miękkiego mięsa.
Posolić i dusić jeszcze kilka minut.

Gotową potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać pietruszką.
Podawać z ziemniakami pieczonymi (1-2 szt. na porcję) i z surówką z zielonej sałaty lub cykorii.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~jola2010-02-08 20:47
dosyc dobre i dietetyczne

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl