Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 lutego 2018. Imieniny: Bettiny, Konrada, Mirosława
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 20 dag masła
  • 4 żółtka
  • 12 dag cukru pudru
  • 4 białka (piana)
  • 13 dag mąki pszennej
  • 1 dag masła do smarowania formy
  • 12 dag mąki ziemniaczanej
  • 1/2 proszku spulchniającego
  • 2 kopiaste łyżki mielonej kawy palonej
Przepis:

Masło ucierać, dodając po 1 żółtku i po trochu cukru, wymieszać z kawą i proszkiem spulchniającym. Ubić białka na pianę, wymieszać z masą żółtkową i mąką. Biszkopt wyłożyć do długiej, wąskiej, dobrze wysmarowanej masłem formy keksowej i upiec w piekarniku niezbyt gorącym (ok. 40 min.).
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl