Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 maja 2018. Imieniny: Eweliny, Jana, Pawła
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 plasterki świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 łyżka czystej wódki lub wytrawnego białego wina
  • 3 szklanki rosołu z kury lub wywaru l
  • 2 łyżki drobno posiekanej polędwicy sopockiej
  • 1/2 łyżki soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozprowadzonej łyżkami zimnego rosołu
  • 2 białka roztrzepane z łyżką zimnej wody
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego (dowolnie)
  • 2 gałązki zielonej kolendry lub zielonej pietruszki
Przepis:

Patelnię rozgrzać na dużym ogniu, wlać olej, włożyć świeży imbir (proszek dodać z wywarem), smażyć 20 sek, wyjąć, odrzucić. Ostrożnie wlać alkohol, natychmiast dodać rosół lub wywar (z imbirem w proszku), polędwicę sól, pieprz i cukier, zmniejszyć płomień, powoli doprowadzić do zagotowania. Mąkę rozprowadzoną rosołem wlać strumieniem do przyprawionego rosołu lub wywaru, ciągle mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania. Mieszając sos dodać białka z wodą, mieszać aż sos nabierze białego koloru, dodać olej sezamowy. Polać rybę, przybrać zieleniną.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl