Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 10 dag mięsa wołowego
  • 10 dag mięsa wieprzowego
  • 10 dag cielęciny
  • 2 ziemniaki
  • 2 duże śledzie
  • cebula
  • jajko
  • kilka łyżek skondensowanego mleka
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • Sos:
  • 2 łyżki masła lub margaryny
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki koryntek lub rodzynków
  • szklanka rosołu z kostki
  • łyżeczka octu (10 %)
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Śledzie sprawić i wymoczyć. Ziemniakí ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać. Wszystkie rodzaje mięsa, śledzie i ziemniaki zemleć w maszynce, dodać podsmażoną na margarynie lub maśle posiekaną cebulę, skondensowane mleko, jajko, sól i pieprz. Masę dobrze wymieszać i uformować podłużne befsztyki, po czym usmażyć je w rozgrzanym tłuszczu. Na powierzchni befsztyków powinna się utworzyć brunatna pianka. Przygotowanie sosu: Do niewielkiego rondelka wsypać cukier, wlać odrobinę wody i pogotować, aż utworzy się karmel. Wlać rosół i ocet, wsypać opłukane i osuszone koryntki. Zagotować. Na patelni zrobić zasmażkę z łyżki masła i mąki, wymieszać z przygotowanym sosem, dodać pozostałe masło. Na półmisku ułożyć befsztyki i polać je sosem. Podawać z purée ziemniaczanym, surówkami lub zieloną sałatą.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl